Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Με φθινοπωρινή διάθεση, εγκαινιάζουμε το Blog μας!


Καλό μήνα σε όλους!

  Ο Νοέμβριος για εμάς ξεκινάει με το Α2 Μαγειρικής Τέχνης, ενθουσιασμένο, να μαγειρεύει για πρώτη φορά, το Β1 και Β2 Μαγειρικής Τέχνης να ετοιμάζει Χοχλιούς μπουμπουριστούς και Χοχλιούς με ξινόχονδρο και σπανάκι στο διαδραστικό μάθημα της Κρητικής κουζίνας, ενώ τα τμήματα της Διοίκησης ξενοδοχείου να έχουν ξεκινήσει για τα καλά το διάβασμα!

Όπως κάθε μέρα, χειροποίητο ψωμί ετοιμάζεται από τους σπουδαστές μας και περιμένει να το γευτούμε ζεστό, στο μεσημεριανό μας γεύμα!


 






































Η Συνταγή της ημέρας!

Χοχλιοί με ξινόχονδρο και σπανάκι, του Chef Γιώργου Μακρή (εκτέλεση απο τον Chef Ιωάννη Κουφό και τα τμήματα Β1 και Β2 Μαγειρικής Τέχνης)

Υλικά


  • 1 κιλό χοχλιοί
  • 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι ξινόχονδρο
  • 500γρ ώριμες ντομάτες
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση



Πλένουμε το σπανάκι καλά, το στραγγίζουμε και το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τους χοχλιούς (αφού τους έχουμε καθαρίσει και ξεβράσει πρώτα) και αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Βάζουμε περίπου 300ml νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και τότε  βάζουμε και τον ξινόχονδρο. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι και σιγοψήνουμε μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου