Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Μια τυπική μέρα στο Campus της Hotelier education

Βρισκόμαστε στα μέσα της εβδομάδας και μία τυπική μέρα για έναν σπουδαστή παράλληλα με τα θεωρητικά μαθήματα, έχει ως εξής:  τα τμήματα της Διοίκησης Ξενοδοχείου εφαρμόζουν σε πρακτικό επίπεδο τις επιταγές της Εστιατορικής Τέχνης και του ρόλου του Duty Manager, ενώ τα τμήματα της Μαγειρικής Τέχνης  πραγματοποιούν τα πρώτα τους εργαστήρια και διαδραστικά μαθήματα. Οι εικόνες μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια και το μεράκι των σπουδαστών!

  Η μέρα ξεκινά με θεωρητικά μαθήματα…
  
Το πρώτο εργαστήριο για το τμήμα Α2 Μαγειρικής Τέχνης! Το μενού που επιμελήθηκαν οι σπουδαστές,  με υπεύθυνο καθηγητή τον κύριο Τσιβουράκη Κώστα, περιλάμβανε:
Πρώτο πιάτο – πατατοκροκέτες
Σαλάτα – λάχανο και καρότο με dressing πετιμεζιού
Κυρίως πιάτο – σπαγγέτι με σάλτσα Νάπολι
Επιδόρπιο - Μπράουνι

Το πρώτο μενού που επιμελήθηκε το τμήμα Β1 Μαγειρικής Τέχνης, με υπεύθυνο καθηγητή τον κύριο Κουφό Ιωάννη, περιλάμβανε:
Πρώτο πιάτο – Πατατόσουπα
Σαλάτα – Μπρουσκέτα με ξινομυζήθρα και πέστο ρόκας
Κυρίως πιάτο – Παέγια θαλασσινών
Επιδόρπιο – Φρουτοσαλάτα

    Καλλιτεχνικές δημιουργίες – σκαλίσματα σε λαχανικά, από το τμήμα Β2 Μαγειρικής Τέχνης, με υπεύθυνο καθηγητή τον κύριο Μπαλωμενάκη Σήφη
Διαδραστικό μάθημα του τμήματος Β2 Μαγειρικής Τέχνης στην ενότητα των ζυμαρικών. Τα πιάτα που διδάχτηκαν οι σπουδαστές από τον Chef και καθηγητή τους Ιωάννη Κουφό ήταν, Παραδοσιακή καρμπονάρα και Χειροποίητα ραβιόλια γεμισμένα με σπανάκι και ανθότυρο.    

Το πρώτο εργαστήριο για το τμήμα Α1 Μαγειρικής Τέχνης! Το μενού που επιμελήθηκαν οι σπουδαστές,  με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Κληρονομάκη Κυριακή, περιλάμβανε:
Πρώτο πιάτο – Ντοματόσουπα
Σαλάτα – Μελιτζανοσαλάτα
Κυρίως πιάτο – Ψητό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου
Επιδόρπιο - Σού με επικάλυψη καραμέλας

Τελευταίες οδηγίες πριν την έναρξη της διαδικασίας του service…η ομάδα είναι έτοιμη!


Με τόσο νόστιμα πιάτα, η φροντίδα της φυσικής μας κατάστασης είναι απαραίτητη. Μετά το τέλος των μαθημάτων λοιπόν, στο Γυμναστήριο του Campus.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου